DRAGI LPCroSoldiers 11.02. JE ROĐENDAN NAJBOLJOJ OSOBI,ČOVJEKU,PRIJATELJU,REPERU,PJEVAČU,GITARISTU...ZATO TIM POVODOM ZAŽELIMO MU SVI SRETAN ROĐENDAN 11.02 OVOM SLIKOM:

 

NEŠTO O NJEMU:

 

Mike Shinoda je rođen u Los Angelesu u predgrađu Agoura. Otac mu je japanski Amerikanac, a majka mu je Europljanka. Mike ima mlađeg brata koji se rodio 1979. godine i zove se Jason, kojeg Mike zove "Jay".
Mike Shinoda svira gitaru na Sonisphere Festivalu u Finskoj

Njegovo izlaganje glazbenom biznisu je započelo dok je još bio u srednjoj i visokoj školi, kada je prisustvovao koncertu Anthraxa i Public Enemyja. Nakon toga je počeo ići na sate piana, učiti klasične pianističke tehnike te je kasnije prešao na jazz i hip hop. Bilo je to tijekom tvorbenog perioda kada je dodao gitaru i na kraju rap-style vokale svojem repertoaru.

U svojim tinejdžerskim godinama Shinodin glazbeni interes našao je izvor ohrabrenja u prijatelju Bradu Delsonu, s kojim je započeo svirati i snimati glazbu u privremenom studiju koji je bio napravljen u njegovoj spavaćoj sobi. Mike Shinoda i gitarist Brad Delson diplomirali su u Srednjoj školi u Agoriji u Los Angelesu predgrađu Agoura Hills, kao i članovi grupe Hoobastank. Poslije srednje škole, bubnjar Rob Bourdon se prikljućio njihovom pothvatu. Trio je osnovao bend pod nazivom Xero, i počeli su se mnogo ozbiljnije baviti glazbom.

Nakon srednje škole, Mike je upisao Art Center College of Design. Stekao je poznantsvo s DJ-em Joeom Hahnom, koji se zajedno s Delsonovim cimerom Phoenixom, priključio bendu Xero. Shinoda je diplomirao u Art College-u te si osigurao posao grafičkog dizajnera. Sa svojim iskustvom grafičkog dizajnera Mike Shinoda je zajedno s Joe Hahn-om počeo raditi slike i naslovnice za Linkin Park, i napravili su naslovnicu za album 2000 Fold od Styles of Beyond.

Linkin Park [uredi]

Prije nego što je diplomirao, u njegovim zadnjim godinama studiranja (godine 1999.), bend (koji se tada zvao Hybrid Theory) dovodi novog, drugog vokalista, Chestera Benningtona. Jedini EP (Hybrid Theory) koji je sadržavao šest pjesama bio bi izdan pod novim imenom, no morali su promijeniti ime, pa su se nazvali Lincoln Park. Pošto je domena "lincolnpark.com" bila već zauzeta, ime su promijenili u Linkin Park. Warner Bros. Records je odlučio mladi bend staviti u listu svojih izvođača. Prvo "voće" te zajednice je bilo negdje krajem 2000. godine kada su izdali album Hybrid Theory, čiju je omotnicu (tj. naslovnicu) dizajnirao Mike Shinoda. Bend se popeo na vrh glazbenih ljestvica i popularizirao nu metal žanr.

Od samog početka Mike Shinoda se počeo uključivati u tehničke izglede benda, i nakon kasnijih izdanja to svojstvo se nastavilo širiti. Njegovo svojstvo se razvijalo, kod drugog albuma Meteore (2003.) se vidjelo da je preuzeo na neki način ulogu gitarista (ritam gitara).

Nakon izdanja Linkin Parkovog i Jay-Z-jevog mash-up albuma Collision Course 2004. godine, imao je ruke u svakom aspektu izdanja, od nastupanja i produciranja do miksanja glazbe i grafičkog dizajna. Radio je u izvođenju i remiksanju glazbe različitih izvođača, kao što su X-Ecutioners, Handsome Boy Modeling School, pa čak je i s Depeche Modeom surađivao jedno vrijeme.

Na trećem albumu Linkin Parka (Minutes to Midnight) Mike je zadržao ulogu gitarista. Mike se svojim pjevanjem pojavljuje u tri pjesme ("Bleed It Out", "Hands Held High" i "In Between").

Fort Minor [uredi]

Shinoda je 2005. odlučio izdati album svojeg solo projekta Fort Minor. Nazvao ga je The Rising Tied, a izašao je za izdavačku kuću Machine Shop. Iako ga je Shinoda cijelog producirao, The Rising Tied plod je mnogobrojnih važnih suradnji. Za početak, tu je Jay-Z, koproducent, koji je pomagao u kreiranju albuma.

 

POZDRAV:)

Views: 46

Replies are closed for this discussion.

Replies to This Discussion

A ljubav moja :DD

:* <3

SRETAN ROĐENDAN MIKE!
"MIKE"

One night rush day
some fight crush play
crowd and stage
loud and rage
Fort Minor Linkin Park
music let you out of dark
no one can guess thrice
then rerun bless twice
so don´t touch that mic
or you´ll be written by Mike:)

RSS

Videos

  • Add Videos
  • View All

© 2014   Created by LINKIN PARK.

Badges  |  Report an Issue  |  Terms of Service